Dejavnost za nadarjene učence – 5. do 7. razred

V okviru Evropske noči raziskovalcev se širom Evrope za en dan v letu odprejo vrata organizacij, ki se ukvarjajo z znanostjo in raziskovanjem, da bi predstavile poklic in življenje znanstvenika širši javnosti. V Sloveniji ta dan poteka v okviru projekta ‘Noč ima svojo moč’ in na ta dan bomo raziskovali tudi mi.

V petek, 29. septembra 2023, se odpravljamo v Ljubljano. Najprej nas bo pot vodila na Kemijski inštitut, kjer se bomo podrobneje seznanili z barvili v živilih. Predstavili nam bodo barvila, ki se nahajajo v hrani, in njihovo ločevanje. Po malici bomo obiskali Zavod za gradbeništvo Slovenije, kjer se bomo podrobneje spoznali s tem področjem. Če nam bo vreme dopuščalo, pa se bomo na koncu podali še na Prešernov trg, kjer se bodo odvijale različne znanstvene pustolovščine s poskusi.

V Ljubljano se odpravljamo ob 6.45. Zberemo se v šolski jedilnici ob 6.40, da prevzamemo šolsko malico. Ne zamujaj! Predviden povratek je do 15. ure. Priporočam, da s seboj vzameš še dodatno malico (šolska kosila bodo odjavljena).

Related Images:

(Skupno 95 obiskov, današnjih obiskov 1)