V nedeljo, 11. 12. 2016, sta se dve ekipi košarkaric in košarkarjev udeležili tradicionalnega mednarodnega otroškega košarkarskega festivala v Novi Gorici. Sodelovali so dečki letnik 2004 in 2005 ter ekipa deklic in dečkov letnik 2006 in 2007.

Na 20. Sončkovem dnevu v Novi Gorici je sodelovalo več kot 100 ekip iz devetih držav.

V dopoldanskem delu so na različnih lokacijah v Novi Gorici in njeni okolici potekale košarkarske tekme v 28 skupinah. Košarka najmlajših je združila okoliške občine v pravo košarkarsko velemesto. Vsaka ekipa je odigrala vsaj tri tekme in se udeležila tekmovanj v zadevanju prostih metov ali metov za tri točke.

V popoldanskem delu smo se vsi udeleženci zbrali na zaključni prireditvi, kjer smo si ogledali all star tekmo. Mladim košarkarjem so se pridružili še prekaljeni asi, med njimi Goran Jagodnik, Boris Gorenc, Slavko Kotnik, Samo Udrih, Ivica Jurković in drugi. Obe ekipi sta imeli all star trenerje, tekmo pa je komentiral znan komentator Miha Žibrat. Dogajanje so popestrile vragolije akrobatov Dunkin Devils, nastop gimnastičnih veteranov, ples kotalkarjev ter tekmovanje v prostih metih in metih za tri točke.

Prispevek in slike o dogajanju si lahko ogledate na povezavi:

http://www.primorske.si/Novice/Goriska/Prav-vsi-so-Sonckovi-junaki

Related Images:

(Skupno 282 obiskov, današnjih obiskov 1)