“Ne smemo dovoliti, da bi karkoli stalo med nami in knjigo, ki bi lahko spremenila naše življenje.”   (Jim Rohn)

 

Pozdravljeni, šolarji na daljavo! Kar naenkrat toliko časa, knjižnice pa zaprte. Mogoče vam lahko vsaj malo pomagam. Tudi na spletu se najde dobro branje, v teh časih ga je kar nekaj dosegljivega brezplačno.
Vabljeni k branju ali poslušanju!
https://www.audibook.si – aplikacija z zvočnimi knjigami, katero lahko trenutno uporabljate brezplačno za prvih 90 dni. Tukaj lahko izbirate med kar nekaj pravljicami (Martin Krpan, KekecKaj zraste iz zobka, Deseti brat, različne ljudske pravljice …). Med drugim lahko poslušate odličen mladinski roman Čudo, ki je tudi na seznamu za bralno značko!
https://zalozba-zala.si/brezplacne-eknjige/ – založba Zala nudi brezplačne e-pravljice v pdf formatu. Odlične slikanice za prvo triado (Sraka tatinska, Zaletavi bober, Medved in klavir, Mišek Julijan …). Tudi za mladino si lahko na računalnik prenesete romane, kot je npr. Barjanski otrok, Uganka Londonskega očesa …
https://www.biblos.si – portal, kjer si člani Krajevne knjižnice Žiri lahko izposojate e-knjige. 
 
https://www.e-emka.si/catalog/show/brezplačne+eknjige/68 – založba Mladinska knjiga ponuja v brezplačno branje 50 e-knjig, ki bodo prišle v poštev predvsem za drugo in tretjo triado (Pika Nogavička, Babica barabica, Zlobna zobarka, Riko, Oskar in senčne prikazni, Dnevnik indijanca s polovičnim delovnim časom ...).
https://www.lahkonocnice.si – slovenske pravljice za lahko noč. 
https://www.facebook.com/BGPizama/ – če imate možnost, lahko na FB sledite Boštjanu Gorencu Pižami, ki ob večerih pripoveduje pravljice na samosvoj način.
https://eknjige-junior.si – sicer res ne želimo delati reklame, pa vseeno, mogoče komu pride prav.
https://www.ibby.si  – 2. aprila praznujemo mednarodni dan knjig za otroke. Slovenska sekcija IBBY vas vabi k sodelovanju. V poslušanje vam priporočam knjigo Antonov cirkus (Svetina in Stepančič – slovenska nominiranca za Andersenovo nagrado 2020), najdete jo na aplikaciji Audibook. 
 
Vabimo vas, da se v naslednjih dneh skupaj pripravimo na praznovanje: izberite svojo najljubšo knjigo Petra Svetina in/ali Damijana Stepančiča (ali pa tako, ki vas ob letošnjem praznovanju 2. aprila še posebej nagovori), preberite odlomek (ali pa kar celo knjigo) in ga delite z nami – posnemite se in svoj posnetek delite na svojem facebook profilu, pri tem pa v objavi označite tudi Slovensko sekcijo IBBY. Lahko pa posnetek pošljite nam (ibby.slovenia@gmail.com ), mi pa ga bomo objavili na naši facebook strani.

Related Images:

(Skupno 728 obiskov, današnjih obiskov 1)