Drugi dan naravoslovnega tabora smo se ponovno zbudili v sončno jutro. V zgodnjih dopoldanskih urah so učenke in učenci s pomočjo oblikovanih miselnih vzorcev in predstavitev utrdili temeljna znanja prvega dne.

Sledil je čas za daljši pohod po skrajnih vzhodnih obronkih Pohorja, ki so nam ponujali malce zamegljen razgled na Dravsko-Ptujsko polje. Obiskovali smo tudi slap Skalca, ki nam je nudil prijetno, malce hladnejšo osvežitev, saj je temperatura zraka tekom dneva pokazala kar 24 °C. Pohod smo nadaljevali v objemu gozdov, gozdne poti pa so nas pripeljale vse do zgornje postaje vzpenjače, od koder se nam je odprl prečudovit razgled na drugo največje slovensko mesto Maribor. Prav posebno pa je bilo danes tudi naše kosilo. Nekoliko lačni od poti smo si ga privoščili kar v naravi, pa še kako nam je teknilo!

Po povratku v hotel Zarja so imeli učenke in učenci malce prostega časa, ki so ga v veliki meri izkoristili za druženje, družabne igre in igranje različnih športnih iger. Večer nam je popestrila čebelarka, ki nam je pobliže predstavila življenje čebel in hkrati poskrbela, da smo naše znanje obogatili še s kakšno zanimivo informacijo o teh marljivih delavkah.

Sedaj pa gremo nabrat novih moči za jutrišnje dogodivščine. Pošiljamo lepe pozdrave v Žiri.  

20231003_193333

Slika 2 of 26

Related Images:

(Skupno 525 obiskov, današnjih obiskov 1)