Na pobudo Sveta Evrope je 26. september namenjen ozaveščanju o evropski jezikovni pestrosti ter o pomenu učenja jezikov. Učiteljice tujih jezikov smo tudi letos pripravile raznolike aktivnosti, s katerimi so učenci preko celega tedna spoznavali evropsko jezikovno raznolikost.

V nižjih razredih so učenci pri urah tujega jezika raziskovali posamezne evropske države in njihova poimenovanja ter nekaj najpogostejših besed iz izbranih jezikov. Učenci so v različnih jezikih poslušali in se preizkusili v štetju do deset, raziskovali so zastave evropskih držav in oblikovali plakate.   

Učenci so se tudi na predmetni stopnji pri urah tujih jezikov srečevali z jezikovnimi izzivi: šteli so v različnih jezikih, poiskali šolske potrebščine v večih jezikih, ugibali so, kateri jezik govorijo na zvočnih posnetkih, izdelali so si jezikovne izkaznice. Učenci višjih razredov so raziskovali razvoj in zgodovino angleškega jezika, seznanili so se z zanimivimi informacijami o številnih jezikih sveta, se preizkusili v izgovorjavi lomilcev jezika in iskali najdaljše palindrome (besede, ki se berejo iz obeh straneh enako).

danjezikov4

Slika 1 of 18

Related Images:

(Skupno 183 obiskov, današnjih obiskov 1)