V zgodnjih jutranjih urah nas je na interesni dejavnosti nogomet za 1. in 2. razred obiskala predstavnica poslovalnice Gorenjske banke v Žireh, ga. Saša Kisovec.  Gorenjska banka je v sodelovanju z NK Olimpija aprila 2023 zagnala družbeno odgovoren projekt Žoge vsem zmajčkom, v katerem jim je cilj med slovenske otroke razdelili 10.000 nogometnih žog.

S projektom želijo otroke spodbuditi k športni igri z žogo, ki kot oblika druženja in preživljanja prostega časa pozitivno vpliva na razvoj posameznika in družbe ter otrokom skozi igro predstaviti načela poštene igre oz. »fair play« s sporočilom spoštovanja do drugačnih in drugače mislečih.

Del žog je v sklopu projekta že bil podeljen šolam, otroškim oz. mladinskim nogometnim klubom, organizacijam, ki pripravljajo letovanja za otroke, domovom z otroki s posebnimi potrebami, otrokom iz socialno šibkejših družin ter otrokom na nogometnih tekmah NK Olimpije v Stožicah.

S projektom nadaljujejo tudi to jesen z željo po vključitvi v lokalno okolje. Učenci OŠ ŽIRI smo bili obiska ter prejetja nogometnih žog izjemno veseli in se ob tem ponujeni priložnosti ter donaciji gospe Saše Kisovec oz. Gorenjski banki, iskreno zahvaljujemo.

Related Images:

(Skupno 192 obiskov, današnjih obiskov 1)