V torek, 23. 4. 2024, je v Sokolskem domu v Gorenji vasi potekalo srečanje predstavnikov Otroškega parlamenta iz OŠ Žiri, OŠ Poljane in OŠ Ivana Tavčarja Gorenja vas. Delavnic se je iz vseh treh šol skupaj udeležilo približno 40 učencev ter 5 mentorjev. Iz naše šole se je srečanja udeležilo 6 devetošolk in 4 osmošolke (Kristina Cankar, Zarja Kopač, Manca Demšar, Anja Razingar, Aisha Biljali, Nela Pečelin, Hana Kunc, Ula Mur, Nika Grošelj in Eva Pečelin).

Srečanje je potekalo v pozitivnem, ustvarjalnem, delovnem in prijateljskem vzdušju. Predstavnici MEPI-ja (mala šola psihologije) iz Ljubljane sta vodili delavnice na temo duševnega zdravja otrok in mladostnikov, kar je tudi letošnja tema Otroškega parlamenta, ki pa se z letošnjim šolskim letom zaključuje.

Tema za prihodnje dve leti je tudi že izbrana. Na nacionalnem Otroškem parlamentu v državnem zboru Republike Slovenije v Ljubljani so 8. aprila  izbrali novo temo za prihodnji dve leti ŠOLSKI SISTEM.

Učenci so pod vodstvom obeh predstavnic Mepisa so v prvem delu srečanja spoznavali in izvajali osnove čuječnosti, vizualizacije, mišične relaksacije ter vaje sprostitve telesa, kadar je le-to pod stresom. Po malici je potekala zaključna delavnica z naslovom Svetovna kavarna, kjer so učenci po skupinah izdelovali plakate ter odgovarjali na vprašanja, ki so bila napisana na plakatih.

Medobčinski Otroški parlament bo prihodnje leto gostila OŠ Poljane.

Related Images:

(Skupno 193 obiskov, današnjih obiskov 1)