Tudi na naši šoli smo izpeljali TRADICIONALNI SLOVENSKI ZAJTRK IN DAN SLOVENSKE HRANE.
Letošnje sporočilo ob tem dogodku se glasi: VARNA IN KAKOVOSTNA HRANA IZ ZDRAVIH SLOVENSKIH TAL. Varujmo jih! In iz zdravih žirovskih tal in tal bližnje okolice, smo v šolski kuhinji za učence od 1. do 9. razreda pripravili zajtrk, za katerega so poskrbeli lokalni dobavitelji. Domači kruh iz krušne peči je bil spečen na kmetiji Pr’ Bukovcu v Žirovskem vrhu, domače kravje mleko so pomolzli na kmetiji Kavčič na Breznici pri Žireh, domače surovo maslo je proizvod s kmetije Pr’ Anžk v Gorenji vasi, domači med je pridelal žirovski čebelar Jože Frelih, domača ekološka jabolka sorte TOPAZ pa so obrodila v sadovnjaku ekološke domačije Pr’ Blaževcu v Izgorjah.
Učenci so najprej prisluhnili objavi po zvočniku in se v nadaljevanju razredne ure pogovarjali o pomenu zdrave in lokalno pridelane hrane, pomenu zajtrka in ostalih obrokov v prehrani… Ob navzočnosti razrednikov in sorazrednikov so zajtrk pojedli kulturno in v prijetnem vzdušju. Dan, posvečen lokalni hrani smo zaključili s podelitvijo simboličnih nagrad. Učenka Jera Poljanšek iz 2. a razreda je izžrebala tri učenke, ki so pravilno odgovorile na nagradno vprašanje: KAKŠNA JE NAJBOLJŠA ŠOLSKA MALICA? Srečne nagrajenke so: Alja Deronja iz 6. a, Nika Dolenec in Petra Kolenc Jereb iz 8. a razreda.