Tudi na naši šoli smo izpeljali TRADICIONALNI SLOVENSKI ZAJTRK IN DAN SLOVENSKE HRANE.

Učenci od 1. do 9. razreda so se na razrednih urah pogovarjali in se z različnimi aktivnostmi izobraževali in ozaveščali o pomenu zajtrka v okviru prehranjevalnih navad, sestavi zdravega krožnika, lokalno pridelani in predelani hrani, kulturnem prehranjevanju… ter v krogu svojih sošolcev in prisotnih učiteljev zaužili osnovni obrok dneva, ki so ga pripravili v šolski kuhinji in za katerega so poskrbeli naslednji dobavitelji: domači kruh iz krušne peči je bil spečen na kmetiji Pr’ Bukovcu v Žirovskem vrhu, domače kravje mleko so pomolzli na kmetiji Kavčič na Breznici pri Žireh, domače surovo maslo je bilo s kmetije Pr’ Anžk v Gorenji vasi, domači med so pridelale čebele čebelarju g. Flerinu iz Bitenj, domača ekološka jabolka sorte TOPAZ pa so obrodila v sadovnjaku ekološke domačije Pr’ Blaževcu v Izgorjah.