Tudi na naši šoli smo izpeljali TRADICIONALNI SLOVENSKI ZAJTRK IN DAN SLOVENSKE HRANE. Učenci od 1. do 9. razreda so se na razrednih urah pogovarjali in se z različnimi aktivnostmi izobraževali in ozaveščali o pomenu zajtrka v okviru prehranjevalnih navad, sestavi zdravega krožnika, lokalno pridelani in predelani hrani, kulturnem prehranjevanju… ter v krogu svojih sošolcev in prisotnih učiteljev zaužili osnovni obrok dneva, ki so ga pripravili v šolski kuhinji in za katerega so poskrbeli naslednji dobavitelji: Bio pekarna »Nonina špajza« iz Žirovnice, Kmetija Kavčič z Breznice pri Žireh, Ljubljanske mlekarne, žirovska čebelarja: g. Jože Frelih in g. Matjaž Dolenc in KGZ Sava iz Lesc na Gorenjskem. Nekaj utrinkov smo ujeli tudi v fotoaparat.
(Skupno 1.360 obiskov, današnjih obiskov 1)