Tudi na naši šoli smo izpeljali TRADICIONALNI SLOVENSKI ZAJTRK IN DAN SLOVENSKE HRANE.

Učenci od 1. do 9. razreda so se na razrednih urah pogovarjali o pomenu zajtrka v okviru prehranjevalnih navad, sestavi zdravega krožnika,  lokalno pridelani in predelani hrani, kulturnem prehranjevanju… V krogu svojih sošolcev in prisotnih učiteljev so zaužili osnovni obrok dneva, ki so ga pripravili v šolski kuhinji in za katerega so poskrbeli lokalni dobavitelji: domači kruh iz krušne peči je bil spečen na kmetiji Pr’ Bukovc v Žirovskem vrhu, domače kravje mleko so pomolzli na kmetiji Kavčič na Breznici pri Žireh, domače surovo maslo je bilo s kmetije Pr’ Anžk v Gorenji vasi, domači med je pridelal žirovski čebelar Jože Frelih, domača ekološka jabolka sorte TOPAZ pa so obrodila v sadovnjaku ekološke domačije Pr’ Blaževcu v Izgorjah.

O Tradicionalnem slovenskem zajtrku pa so na radiu Sora spregovorili tudi najmljajši v vrtcu.  POSLUŠAJTE PRISPEVEK