V sredo, 29. marca, smo se bralke in bralca družili na zadnji medgeneracijski čajanki v letošnjem šolskem letu. Avtobiografski roman pisateljice Janje Vidmar Pink o njeni mladosti nam je dal povod za zanimivo debato, ki je trajala skoraj dve uri.

Primerjali smo življenje v obdobju socializma ter danes, ko nam v veliki meri vlada kapital. Spominjali smo se, kako smo ‘švercali’ kavbojke in ostale dobrine iz sosednjih držav. Dandanes pa imajo naši mladostniki vsega na voljo kar preveč. Kako smo se včasih več družili na prostem, danes pa bolj za mobilnimi telefoni in računalniki. Tudi učenci so dobro utemeljili, kaj jih ‘ovira’ pri tem, da bi vse popoldneve preživeli zunaj: veliko interesnih dejavnosti, učenja, veliko usklajevanja prostega časa s prijatelji …

Na koncu smo se spet vsi strinjali, da nas knjige združujejo in povezujejo. Ideja medgeneracijskega branja je bila dobro sprejeta, kot tudi povezovanje šolske in krajevne knjižnice v sklopu takih projektov.  Vsekakor si podobnih srečanj želimo tudi v prihodnje.

Related Images:

(Skupno 117 obiskov, današnjih obiskov 1)