Tri učiteljice smo se v okviru programa Erasmus+ K101 udeležile mobilnosti na Malti in Cipru z naslovom Teaching English-Motivating learners and preparing for CLIL. Program izobraževanja je vodil gospod Alan Marsh, certificirani učitelj Cambridge ESOL CELTA in DELTA.

Rdeča nit petdnevnih izobraževanj in delavnic je bila motivacija učencev in priprava na poučevanje z metodo CLIL.

Predavatelj Alan nam je podal nasvete dobre prakse o tem, kako izboljšati in povečati motivacijo učencev v razredu. Predstavil in prikazal nam je mnogo inovativnih in z didaktičnega vidika zanimivih aktivnosti, ki temeljijo na izboljšanju in grajenju učenčeve samopodobe in samozavesti ob izražanju v tujem jeziku. Vse dejavnosti so vsebovale praktični vidik in so tendirale k razvijanju učenčevega bralnega in slušnega razumevanja, prav tako pa tudi zabavne načina pristopa pri poučevanju slovničnih struktur in bogatenju besednega zaklada. Udeleženci izobraževanja smo raziskovali mnoge učne tehnike in metode, ki so prilagojene različnim tipom učencev (vizualni, slušni, kinestetični…) in ne nazadnje tudi tipom poučevanja, ki jih učitelji uporabljamo v učilnici (TPR, CLIL).

Skupini, ki sta bili vključeni v izmenjavo, so sestavljali pedagoški delavci iz držav celotne Evrope. Dragocen vidik tega je bil, da smo lahko primerjali same sisteme šolskega izobraževanja med državami, hkrati pa prisluhnili dobrim in slabim platem poučevanja v njih.

Gospod Marsh nas je povabil k sodelovanju z različnimi mednarodnimi organizacijami, saj le tako lahko primerjamo in delimo izkušnje med seboj, hkrati pa napredujemo pri našem pedagoškem delu.

Related Images:

(Skupno 457 obiskov, današnjih obiskov 1)