Letos smo se že četrto leto z učenkami naše šole udeležili mednarodnega turnirja na pobrateni šoli Vožd Karađorđe Jakovo pri Beogradu. Na pot smo se odpravili v četrtek zjutraj in naša dobra volja, tekoč promet in prosti mejni prehodi so nam omogočili, da smo že ob 15.30 prispeli pred OŠ Vožd Karađorđe, kjer so nas težko pričakale naše gostiteljice. Nekatera dekleta so se že poznala, saj so pri nas gostovala novembra lani, ostala pa so se spoznala in takoj se je začutila pozitivna energija. Dekleta so se razpršila po domovih gostiteljic v kraju Jakovo, zvečer pa smo si v šoli skupaj ogledali nastop folklornih skupin.

V petek smo bili povabljeni na slavnostno prireditev ob tednu šole, na kateri poleg kulturnih nastopov vedno predstavijo tudi najboljšo učenko ali učenca leta in mu namenijo posebno pozornost. Po zaključku so dekleta skupaj z gostiteljicami preživele preostanek dne.

V soboto smo se udeležili mednarodnega turnirja, ki se ga poleg naše in številnih srbskih ekip vedno udeležijo tudi ekipe Crvene zvijezde Obudovac iz Bosne in Hercegovine. Turnir temelji na načelu ‘važno je sodelovati, ne zmagati’, zato smo bile vse ekipe deležne pokala in zlatih medalj.

Naša dekleta so zelo dostojno zastopala našo šolo, saj so prvi dve tekmi zaostajala le za nekaj točk, v zadnji tekmi pa so s požrtvovalnostjo in srčnostjo pokazala svojo premoč in zmaga zadnje tekme nam je prinesla nepopisno veselje.

V finalu turnirja smo si lahko ogledali zares izvrstno igro deklet, ki v klubih redno trenirajo odbojko že od prvega razreda šolanja.

Po turnirju je sledilo prijetno druženje na igrišču pred šolo ob glasbi, plesu kola in igri odbojke, nato pa skupno kosilo in težko slovo polno objemov in obljub, da se še srečamo.

Sledila je povratna vožnja, kjer ni manjkalo smeha in lepih spominov na nova poznanstva in življenjske izkušnje.

Hvala dekletom za pozitivno energijo in vodstvu šole, ki nam omogoča ta nepozabna srečanja.

Barbara Tutta

VIDEO PRISPEVEK O MEDNARODNEM TURNIRJU

 

 

Related Images:

(Skupno 380 obiskov, današnjih obiskov 1)