V letošnjem šolskem letu smo v sodelovanju s škofjeloškimi šolami ter šolami Poljanske ter Selške doline organizirali močno Polycom šolsko košarkarsko ligo.
Cilj omenjene lige je bil otrokom poleg samih treningov zagotoviti tekme s sovrstniki ter omogočiti igranje v različnih športnih dvoranah, ki so gostile turnirje med letom (ŠD Trata v Škofji Loki, ŠD Gorenja vas, ŠD Žiri, ŠD Poden).

Liga je bila razdeljena v dve kategoriji, in sicer za otroke 2. – 3. razreda, ter njihove predhodnike 4. – 5. razred. Naša šola se lahko pohvali z dejstvom, da je imela v vsaki kategoriji po 2 ekipi in vse 4 so bile mešane sestave (dekleta + fantje), kar je zavidanja vredno!!!

Prejšnjo soboto, 21. 5., so v ŠD Trata zadnji letošnji turnir odigrali najmlajši. Trema in nekaj zgrešenih “zicerjev” sta ekipi RDEČIH prinesli prvi poraz. Odločeni da zmagajo, so samozavestno vstopili v zadnjo tekmo in jo z vrhunskimi potezami tudi dobili ter osvojili 3. mesto. Ekipa BELIH je bila po sestavi mlajša, a se je po najboljših močeh upirala vsem tekmecem in dvignjene glave osvojila 8. mesto.

1. OŠ Cvetka Golarja🥇
2. OŠ Poljane 🥈
3. OŠ Žiri rdeči 🥉
4. OŠ Mesto
5. OŠ Ivana Tavčarja
6. OŠ Ivana Groharja + OŠ Železniki
7. PŠ Reteče + PŠ Žabnica
8. OŠ Žiri beli

Danes, 28. 5. 2022, pa so zaključni turnir ter občutek vznemirjenja doživeli še starejši.
Izjemno borbena in izenačena prva tekma RDEČIH, je tehtnico prevesila na njihovo stran šele v zadnji tretjini tekme in jim zagotovila zmago nad OŠ Cvetka Golarja. V finalu so se pomerili z ekipo OŠ Poljane. Slednji so zaostajali za RDEČIMI od vsega začetka in po vrhunski obrambi ter uspešno zaključenimi protinapadi našim 1. mesto ni ušlo iz rok.
Ekipa BELIH se je dostojno upirala obema zgoraj omenjenima nasprotnikoma RDEČIH, a jima morala na koncu športno priznati poraz.

1. OŠ Žiri rdeči 🥇
2. OŠ Poljane 🥈
3. OŠ Cvetka Golarja 🥉
4. OŠ Žiri beli
5. OŠ Ivana Tavčarja
6. OŠ Škofja Loka Mesto
7. PŠ Žabnica + OŠ Železniki
8. OŠ Ivana Groharja + PŠ Reteče

Zahvaljujeva se staršem, ki ste otrokom omogočali obisk turnirjev ter jih vzpodbujali s tribun. Iskrene čestitke fantom in dekletom za prikazano – srečno, pogumno in vztrajno naprej! Kot kaže se za prihodnost košarke v Žireh ni za bati…

Related Images:

(Skupno 628 obiskov, današnjih obiskov 1)