Tudi letos smo na tretji petek v novembru, 20. 11. 2020, obeležili Dan slovenske hrane in spremljajoči Tradicionalni slovenski zajtrk (TSZ), ki je bil letos že jubilejni, deseti po vrsti. Njegova izvedba je bila zaradi epidemije Covid-19 letos drugačna.

Glede na epidemiološke razmere se letošnji Tradicionalni slovenski zajtrk s sloganom »Zajtrk z medom – super dan!« ni izvedel po šolah in vrtcih kot v preteklih letih, temveč je bila pozornost namenjena ozaveščanju in spodbujanju širše javnosti k obeležitvi Dneva slovenske hrane tudi na način zajtrkovanja doma z izbranimi živili, in sicer kruhom, maslom, mlekom, medom in jabolkom.

Zajtrka kot posebnega dodatnega oziroma samostojnega obroka se za otroke šole in vrtca zaradi razmer ni pripravljalo, smo pa v petek, 20. novembra pri pouku na daljavo z učence od 1. do 9. razreda v okviru učnega procesa del šolske ure oziroma drugih dejavnosti namenili tudi Dnevu slovenske hrane in Tradicionalnemu slovenskemu zajtrku ter pomenu rednega zajtrkovanja.

Zajtrk z medom je res super! Dober tek!

 

Related Images:

(Skupno 405 obiskov, današnjih obiskov 1)