Le kaj je tisto nekaj črnega sredi omizja v šolski knjižnici? To smo se pogovarjali in spraševali v ponedeljek zvečer z učenci, povabljenimi na poseben dogodek ob svetovnem dnevu knjige – Noč knjige 2024!

Čudovita slikanica iranskega avtorja Reze Dalvanda Nekaj črnega nam je s svojo črno naslovnico in barvitimi ilustracijami burila domišljijo. Neznani črn predmet – nam vzbuja radovednost ali v njem vidimo nevarnost?

Poleg vsebine pa smo letos posebno pozornost namenili tudi zunanjosti knjige. Kako privlačna je črna barva za bralca? Je naslovnica pomembna, ko se odločamo za nakup ali izposojo knjige? Imeli smo priložnost, da vse to izvemo iz prve roke. Po večerji nas je namreč obiskala ena najboljših slovenskih oblikovalk knjig, gospa Nina Berčič Demšar. Predstavila je njeno delo in razkrila skrivnosti iz ozadja izdelave knjig. Na knjižnih policah imamo mnogo knjig, ki jih je oblikovala in jih radi beremo: od Harrya Potterja, Kapitana Gatnika do Kekca in Bedanca.

Hvala gostji za prijeten in poučen obisk, kuhinji za topel čaj in sadje ter društvu Amnesty International za podarjeno slikanico.

Z branjem prižigamo luč prihodnosti!

Related Images:

(Skupno 122 obiskov, današnjih obiskov 1)