Čas po zajtrku je bil tudi v sredo rezerviran za oblikovanje povzetkov, ponovitvi včerajšnje učne snovi ter predstavitvam. Sledil je daljši pohod po gozdnih cestah, ki so nas pripeljale do glažute – nekdanjega preprostega obrata za proizvodnjo stekla. Učenke in učenci so med potjo obnovili znanje o razvojnih fazah gozda, skozi celotno pot pa smo še vedno utrjevali in vadili orientacijo v naravi, saj jutri udeležence naravoslovnega tabora čaka posebni izziv – skupinski orientacijski tek.

Popoldne nas je obiskala biologinja, ki nam je v okolici hotela Zarja pokazala pestro paleto različnih kamnin (skrilavec, tonalit) ter rastlin. Zaupala nam je vredne nasvete o zdravljenju različnih bolezenskih stanj s pomočjo zdravilnih rastlin. Razširili smo tudi znanje o glivah in lišajih. Ste vedeli razliko med rumenim in sivo-modrim lišajem? Če med sprehodom opazite slednjega, je okolje, v katerem se nahajate, čisto. Ugotovili smo, da je kakovost zraka na Pohorju odlična, saj smo med našimi sprehodi opazili zgolj in samo sivo-modre lišaje.

Dobro oblečeni in opremljeni s svetilkami smo se po večerji odpravili na nočni pohod. Žal nam vreme ta večer ni bilo najbolj naklonjeno, saj nismo mogli opazovati zvezd, smo pa vseeno prisluhnili tišini noči.

Po vrnitvi smo naše misli strnili še z izdelovanjem plakatov v mešanih skupinah, ki jih bodo učenke in učenci dokončno oblikovali in predstavili jutri.

V pričakovanju na jutrišnji dan, ko nas čaka spretnostni preizkus v obliki orientacijskega teka, se utrujeni odpravljamo na počitek. Osmošolci in učitelji spremljevalci pošiljamo lepe pozdrave.

Related Images:

(Skupno 580 obiskov, današnjih obiskov 1)