Spoštovani starši, skrbniki!

Vlada RS je dne 28. 3. 2021 zaradi zajezitve in obvladovanja nalezljive bolezni Covid-19 sprejela nov Odlok o začasni prepovedi zbiranja ljudi v zavodih s področja vzgoje in izobraževanja ter v univerzah in visokošolskih zavodih. Odlok velja od 1. 4. 2021 do 11. 4. 2021 in bo v Uradnem listu RS, objavljen dne 29. 3. 2021.

Za vse učence od 1. do 9. razreda bo od vključno 1. 4. do 11. 4. 2021 vzgojno-izobraževalno delo potekalo na daljavo.

Odlok Vlade RS določa tudi izvedbo nujnega varstva za učenke in učence v prvem triletju, za tiste učenke/učence, katerih oba starša ali eden od staršev, ki je samohranilec, sta zaposlena v sektorjih kritične infrastrukture, določenih v 4. členu Zakona o kritični infrastrukturi (Uradni list RS, št. 75/17), v zavodih s področja vzgoje in izobraževanja, zavodih s področja socialne varnosti, v Slovenski vojski in Policiji in poklicnih gasilskih enotah. Zaposlitev se ugotavlja na podlagi potrdila delodajalca.

Naprošamo vas, da vsi tisti, ki boste potrebovali nujno varstvo in izpolnjujete zgoraj navedene pogoje, izpolnite priložen obrazec, najkasneje do srede, 31. 3. 2021, do 12.00. Do nujnega varstva bodo upravičeni učenci, katerih starši bodo s strani delodajalca dostavili potrdilo o upravičenosti do nujnega varstva. Obrazec najdete na tej povezavi: nujno varstvo

V času nujnega varstva bo omogočeno, da bodo sledili pouku na daljavo. V ta namen bodo potrebovali šolsko torbo z vsemi pripomočki za pouk na daljavo.

Učencem naše šole, ki so upravičeni do toplega obroka, ga bomo v času pouka na daljavo zagotovili.  Prevzeli ga bodo lahko vsak dan, med 11.00 in 12.00 uro, pri vhodu v šolsko kuhinjo. Obrazec najdete na naslednji povezavi: topli obrok. Izpolnjenega in podpisanega naj učenci oddajo svojemu razredniku ali ga pošljite po elektronski pošti pomocnik@osziri.si, do srede, 31. 3. 2021, do 12.00 ure.

Lep pozdrav

Marijan Žakelj, ravnatelj

Related Images:

(Skupno 330 obiskov, današnjih obiskov 1)