Na vas se obračamo s prošnjo za pomoč pri izvajanju pouka v šoli.

Vlada je v petek sprejela nove ukrepe za zajezitev virusa SARS-Cov-2. Odlok je bil objavljen v Uradnem listu v soboto, 6. 11. 2021 in že velja.

Za vse učence od vključno 6. leta starosti dalje je obvezna uporaba kirurških mask ali mask tipa FFP2 v šolskih prostorih. Učence bomo opozarjali na pravilno nošnjo in pomembnost nošenja mask. Prosimo vas, da tudi vi pokažete učencem, zakaj moramo nositi maske in kako se pravilno uporabljajo.

Od ponedeljka, 15. 11. 2021, bo potekalo obvezno samotestiranje vseh učencev (razen, če izpolnjujejo pogoje prebolevnosti ali cepljenja) s hitrimi testi trikrat tedensko v prostorih šole. Starši lahko prevzamete teste za samotestiranje učencev v lekarnah, učenci jih prinesejo s seboj v šolo.

V Sloveniji je že dovolj nestrpnosti, razdvojenosti, sovražnosti in ni potrebno, da to prenašamo tudi v šolo. Ni nam potrebno pošiljati raznih pisem civilnih iniciativ in podobno, ker to k ničemer ne pripomore. Vsak je odgovoren za svoje početje, starši pa smo odgovorni še za svoje otroke. Pandemija bo minila, mi pa bomo še vedno živeli skupaj.

 

Hvala za razumevanje.

Vse dobro in stanite zdravi!

Related Images:

(Skupno 534 obiskov, današnjih obiskov 1)