Tudi letos smo na tretji petek v novembru obeležili Dan slovenske hrane in spremljajoči Tradicionalni slovenski zajtrk (TSZ), ki je enajsti po vrsti.

Pod sloganom »Zajtrk s sadjem – super dan!« se projekt TSZ navezuje na mednarodno leto sadja in zelenjave, ki ga je za letos razglasila Generalna skupščina Združenih narodov.

Za današnji zajtrk so na naši šoli živila iz lokalnega okolja in slovenskega porekla poskrbeli dobavitelji: žirovska Pekarija Jožeta Oblaka, kmetija Davida Seljaka v Gorah, Mlekarna Krepko, podjetje Medenka in Kmetijsko gozdarska zadruga Sava iz Lesc na Gorenjskem.

Učenci od 1. do 9. razreda so se prvo šolsko uro pogovarjali in se z različnimi aktivnostmi izobraževali in ozaveščali o pomenu zajtrka v okviru prehranjevalnih navad, lokalno pridelani hrani, kulturnem prehranjevanju… ter v krogu svojih sošolcev in prisotnih učiteljev zaužili osnovni obrok dneva, ki so ga pripravili v novi šolski kuhinji.

(Skupno 93 obiskov, današnjih obiskov 1)