Tretji petek v novembru obeležujemo Dan slovenske hrane in spremljajoči Tradicionalni slovenski zajtrk (TSZ), ki je letos že dvanajsti po vrsti.

TSZ je priljubljen in s kmetijskega, zdravstvenega in vzgojnega vidika zelo pomemben projekt.

Letošnji TSZ poteka pod sloganom »Zajtrk z mlekom – super dan!«.

Za današnji zajtrk so na naši šoli živila iz lokalnega okolja in slovenskega porekla poskrbeli dobavitelji: žirovska Pekarna Matije Oblaka, kmetija Davida Seljaka v Gorah, Mlekarna Krepko iz Logatca, žirovski čebelar Jože Frelih in Kmetijsko gozdarska zadruga Sava iz Lesc na Gorenjskem.

Učenci od 1. do 9. razreda so se prvo šolsko uro z različnimi aktivnostmi izobraževali in ozaveščali o pomenu zajtrka v okviru prehranjevalnih navad, pomenu lokalno pridelane hrane, kulturnem prehranjevanju, odpadkih oz. količinah odpadne hrane … ter v krogu svojih sošolcev in prisotnih učiteljev zaužili osnovni obrok dneva.

(Skupno 223 obiskov, današnjih obiskov 1)