Znani so rezultati eko tekmovanja, ki je letos potekalo pod temo KO NARAVNE UJME POŠKODUJEJO GOZD – KAKO MU LAHKO POMAGAMO?

Naši učenci so raziskovali vzroke in posledice naravnih nesreč v gozdu, od lanskoletnega požara na Krasu, lubadarja oz. podlubnikov do različnih lomov. Komisijo, ki so jo sestavljali strokovnjaki s področja gozdarstva, so zanimale ideje in realne možnosti, kako lahko posamezniki (po)skrbimo za manj uničujočih naravnih katastrof. Učenci so tekmovali v dveh kategorijah, in sicer 6. in 7. razred ter 8. in 9. razred. Srebrno priznanje so prejeli Ula Mur, Maks Novak, Kristina Cankar, Neža Kokelj, Terezija Praznik, Lara Mole, Tara Krvina in Nejc Dolenc. Zlato priznanje je osvojil Nejc Novak.

Že pred državnim tekmovanjem je v januarju potekalo šolsko tekmovanje, kjer so si bronasto priznanje prislužili Hana Kunc, Liza Krvina, Lara Jenko, Črt Kozamernik, Zoja Zupančič, Katarina Albreht in Neja Peternel.

Vsem tekmovalcem iskreno čestitamo, tistim intervjuvancem, ki so posredovali svoje izkušnje in ideje, kako lahko pomagamo, pa iskrena hvala.

Prispevki bodo objavljeni v drugi številki letošnjih Iskric.

Related Images:

(Skupno 249 obiskov, današnjih obiskov 1)