V sredo, 3. aprila 2024, je na OŠ Šenčur potekalo državno tekmovanje iz znanja angleškega jezika za učence 8. in 9. razredov, ki so se ga udeležili tudi  učenci naše šole, in sicer osmošolci Magdalena Mitrova, Liza Krvina, Ula Mur, Sara Podlesek, Erik Peternelj, Nika Grošelj, Lara Podlesek ter devetošolki Lana Bogataj in Zala Mali.

Svoje znanje so učenci dokazovali pri reševanju pisnega preizkusa, sestavljenega iz treh delov, in sicer bralnega razumevanja, rabe jezika in pisnega sporočanja. Učenci 8. razredov so reševali naloge v sklopu širšega tematskega področja “Changes make the world go round”. Tekmovalne naloge na državni stopnji za tekmovalki 9. razreda so temeljile na knjižni predlogi Love from A to Z avtorice S. K. Ali.

Učenka MAGDALENA MITROVA je dosegla ZLATO PRIZNANJE, uspeh pa so s ŠTIRIMI SREBRNIMI PRIZNANJI dopolnili še ERIK PETERNELJ, ULA MUR, LIZA KRVINA in SARA PODLESEK.

Celoten uspeh na področju angleščine pa sta zaokrožili tudi obe devetošolki, LANA BOGATAJ in ZALA MALI, ki sta si prislužili SREBRNI PRIZNANJI.

Vsem tekmovalcem iskreno čestitamo in jim želimo veliko znanja in uspeha tudi v prihodnje!

Mentorici: Betka Pišlar in Sabina Kramer

Related Images:

(Skupno 251 obiskov, današnjih obiskov 1)